hits

LIFE 2.0

For nøyaktig en måned siden, på termindatoen 13.januar, ble den store magen min byttet ut til fordel for et lite vidunder på 4160 gram og 52 cm. Fødselen er en historie for seg selv, men den korte versjonen er vannavgang kl 01.30, riestart ca kl 02, innskrevet på sykehus kl 04.45 og kl 04.50 lå verdens fineste lille babygutt på brystet mitt. No kidding (du kan få se epikrisen min fra sykehuset liksom).

Livet er dermed oppdatert til versjon 2.0, jeg og Thomas har blitt oppgradert til mamma og pappa, og vi kan sammen kalle oss en familie på tre. 

Uke 39+6

 

En venninne spurte meg om det å bli mamma til nå har vært som forventet. Jeg svarte at helt ærlig så hadde jeg ikke forventet så mye på forhånd. Under graviditeten tenkte jeg lite på det som skulle komme; hvordan vi skulle gå fra to til tre, hvordan jeg og T skulle ta vare på en liten baby helt alene, hvordan alt skulle bli totalt forandret. Kanskje fordi jeg uansett ikke kunne forestille meg hvordan det kom til å bli, kanskje fordi jeg trivdes veldig godt som gravid og var litt nervøs for å gi slipp på det, og kanskje fordi det hele var litt for overveldende og skremmende.

Dagen før fødselen, uke 40+2

 

Etter å ha vært mamma for lille Benjamin i en måned er det fortsatt overveldende og skremmende, men også helt klart det mest fantastiske jeg noensinne har opplevd. Det å møte det lille vesenet du har båret inne i magen din i ni måneder for første gang, er ikke annet enn ubeskrivelig. Et bittelite frø har på magisk vis blitt et ferdig laget minimenneske - ikke bare er grovarbeidet som det skal være, men også de små detaljene som negler, øyevipper og fingeravtrykk er på plass. Det er veldig fascinerende, og jeg har ikke peiling på hvor mange timer jeg allerede har brukt på å beundre denne perfekte lille gutten vi har laget. For det er jo nettopp det vi har; vi har laget ham. Det er en mektig følelse som fyller hele kroppen, og aldri før har jeg kjent på en så enorm kjærlighet og stolthet som det jeg har gjort den siste måneden. Noe jeg er ganske sikker på ikke vil forsvinne med det første.

 


Kjære lille Benni'n vår
Vi gleder oss til fortsettelsen på den utrolige reisen vi nettopp har startet sammen med deg 💙

Én kommentar

Mammaen din

14.02.2018 kl.13:34

Mommo og bessfar gleder seg også til å fortsette reisen med dere. Fantastisk å bli besteforeldre 💙

Skriv en ny kommentar

Paula Kolås

Paula Kolås

29, Oslo

pauly